Dunavska tura

AUSTRIJA (AUSTRIA)

Austrija je mala država u središnjoj Europi. Nekoć je Austrija bila jedno od najvećih carstava u Europi i zajedno je sa Mađarskom činila povijesno osvajačko Austro - Ugarsko carstvo. Premda je danas njezina moć opala u odnosu na slavne dane, zahvaljujući geografskom položaju na meši zapadne i istočne Europe, Austrija i dalje značajno utječe na politički i društveni ekonomski život kontinenta. Prekrasni alpski krajolici kao i kozmopolitanska atmosfera s kulturnim, povijesnim i sportskim atrakcijama u njezinim gradovima čine Austriju velikim turističkim središtem. Austriju je moguće podijeliti na tri glavna područja: Alpe, nizine na istoku i bregovito područje na granicama sa Slovačkom i Češkom. Austrija ima topla i vlažna ljeta te iznimno oštre i sniježne zime. U daljim alpskim dolinama snijeg se zadržava i duboko u proljeće, dok su vrhovi planina neprekidno pokriveni snijegom što Austriju čini idealnom skijaškom destinacijom. Međutim, osim zimi, Austriju definitivno vrijedi posjetiti i za vrijeme ostalih godišnjih doba, a to se pogotovo odnosi na: Beč ( glavni grad ), Graz, Linz, Salzburg, Inssbruck, čije kulturne, povijesne i sportske spomenike definitivno treba pogledati i uslikati.

NJEMAČKA (GERMANY)

Njemačka je republika koja se nalazi u srednjoj Europi i sastoji se od 16 saveznih država. Od 1957. godine članica je Europske unije. Ima oko 82 milijuna stanovnika, zauzima površinu od 357.000 km2, a glavni grad je Berlin. Službeni jezik je njemački, valuta je euro. Na popisu UNESCO-ove svjetske baštine upisana su 33 njemačka mjesta, od čega tri dijeli s drugim državama. Godišnje ju posjeti oko 24,2 milijuna stranih turista. Njemačka je država u srednjoj Europi je i jedna od najrazvijenijih država svijeta. Po mišljenju mnogih hladna zemlja sa negostoljubivim ljudima iznenadit će putnike ljepotama, razvijenim gradovima i uslužnim i srdačnim domaćinima bez obzira što se pričalo....

  • trajanje: 4 Dana / 3 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 1645 Kn
Polasci:

Dunavska tura

Polazak iz: Zagreb

Dunavska tura, 4 dana, putovanje autobusom

1. dan - ZAGREB - LINZ - REGENSBURG
Polazak autobusa u 6.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502-506). Putovanje kroz Sloveniju i Austriju s kraćim stajanjima na putu do Linza. Po dolasku razgled glavnog grada pokrajine Gornje Austrije i kulturne prijestolnice Europe 2009. g.: crkva sv. Martina, jedna od najstarijih u Austriji, dvorac Linz… Šetnja Hauptplatzom, glavnim gradskim trgom i jednim od najljepših baroknih trgova Austrije, na kojem središnje mjesto zauzima stup kuge ili presvetog Trojstva. Razgled nastavljamo prolaskom pored stare vijećnice, Mozarthaus, Landhaus, stara i nova katedrala - najveća austrijska crkva, crkva Martina Luthera.... Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Odlazak do hotela. Smještaj i noćenje.
2. dan - REGENSBURG - NÜRNBERG
Nakon doručka odlazak do Regensburga, grada na 2 rijeke, Dunavu i Regenu. Regensburg je najpoznatiji po kamenom mostu iz 12. st. i srednjovjekovnoj jezgri koja je na UNESCO listi svjetske baštine. U starom gradu najviše se ističe gotička katedrala sv. Petra s 105 m visokim tornjevima i stara rimska vrata Porta Preatoria. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak putovanja prema Nürnbergu. Smještaj u hotel i noćenje.
3. dan - NÜRNBERG - BAMBERG - NÜRNBERG
Nakon doručka odlazak do Bamberga, srednjovjekovnog grada pod zaštitom UNESCO-a. Razgled ove riznice vrijednih kulturno-povijesnih spomenika: nova rezidencija Bamberg, stara vijećnica, katedrala, srednjevjekovna četvrt Mala Venecija u staroj gradskoj jezgri uz samu rijeku Regnitz, rezidencija biskupa... Bamberg je nadaleko poznat po egzotičnom dimljenom pivu i najvećem broju pivovara po glavi stanovnika. Kraće slobodno vrijeme do povratka za Nürnberg. Po dolasku u Nürnberg razgled povijesne jezgre grada koji je u srednjem vijeku smatran prijestolnicom Svetog rimskog carstva, posebno poznat po brojnim podrumima za skladištenje pive: glavni gradski trg Hauptmarkt (danas najpoznatiji po čuvenom božićnom sajmu) s gotičkom fontanom Schöner Brunnen (Lijepi bunar - simbol grada), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Dürera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)... Preporučamo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan - NÜRNBERG - PASSAU - ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Passaua. Ovaj prelijepi barokni gradić smješten je na tri rijeke: Dunavu, Innu i Ilzu. Razgled grada: Domplatz, katedrala Sv. Stjepana - remek djelo talijanskog baroka s drugim najvećim orguljama na svijetu, Residenzplatz, stara i nova vjećnica, 600 godina stara apoteka, Scharfrichterhaus (rezidencija gradskog krvnika, danas jazz i cabaret klub), Biskupska utvrda Veste Oberhaus... Polazak prema Zagrebu s očekivanim dolaskom u večernjim satima. Organizator putovanja-Kompas d.d.turistička agencija
UKLJUCENO - prijevoz autobusom prema programu - 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* - razglede prema programu - pratitelja na putovanju - jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

NIJE UKLJUCENO - doplatu za jednokrevetnu sobu 600 kn - ulaznice za objekte koji se posjećuju (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!