ČEŠKA (CZECH REPUBLIC)

Češka je država u srednjoj Europi, a samostalnost je stekla raspadom Čehoslovačke države 1993. godine. Češka graniči sa Slovačkom na istoku, Poljskom na sjeveroistoku te Njemačkom na sjeveru i Austrijom na jugu. Češka se nalazi u središtu klimatski prijelaznog područja. Na zapadu zemlje klima je pretežno blaga, ali na istoku prelazi u kontinetlanu klimu. reljef je vrlo raznolik. Na zapadu je velika nizina kroz koju teku rijeke Laba i Vltava, te koja je okružena niskim planinama Krkonoše, na kojima je i najviši vrh države, Snezka (1,602 m). Moravska, istočni dio zemlje, više je brdovita i kao glavnu rijeku ima Moravu ali u njoj izvire i Odra. Rijeke iz Češke teku u tri različita mora: Sjeverno more, Baltičko more i Crno more. Najpoznatiji gradovi u Češkoj su: Prag, Brno, Karlovy Vary, Zlin, Liberec, Olomouc i Ostrava, koje se treba obavezno posjetiti prilikom dolaska u Češku.

  • trajanje: 4 Dana / 3 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 845 Kn
Polasci:

Prag

Polazak iz: Zagreb

Prag 4 dana autobusom

1. dan - ZAGREB - BRNO - PRAG
Polazak autobusa u 5.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502 - 506). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do Brna. Po dolasku kraći razgled grada; Crkva Sv. Tomaša, Trg Slobode, Stara gradska vijećnica koja je jedan od simbola grada, Zeleni trg sa neobičnom Parnasovom fontanom, Kapucinski samostan i na kraju veličanstvena neogotička Katedrala Sv. Petra i Pavla. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja do Praga s dolaskom u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak javnim prijevozom do središta grada sa turističkim pratiteljem. Romantična šetnja povijesnim središtem grada u večernjim satima. Povratak u hotel javnim prijevozom i noćenje.
2. dan - PRAG
Nakon doručka odlazimo na razgled povijesnog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča: Samostan Strahov, Loreta, Hradčani, Katedrala Sv. Vita, Praški dvorac, Mala Strana, Karlov most, Staro mesto, Vaclavske namesti. Popodne slobodno za vlastite programe. Prošećite blagdanski ukrašenim Pragom i njegovim brojnim štandovima na koje uz izvorne drvene suvenire, odlične slastice, možete popiti i čašu vrućeg kuhanog vina ili punča. Navečer preporučamo romantičnu vožnju Vltavom uz večeru na brodu (doplata). Ovisno o terminu vožnje brodom (prije ili nakon) šetnja starom Židovskom četvrti, pored sinagoga i starog židovskog groblja. Noćenje u hotelu. * Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme.
3. dan - PRAG (fakultativni izlet Kutna Hora)
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Praga. Predlažemo zajednički odlazak na poludnevni izlet u Kutnu Horu, srednjovjekovnom gradiću pod zaštitom UNESCO-a, koji se nalazi 80 km od Praga. Po dolasku razgled slavne Kosturnice koja sadrži kosti između 40.000 do 70.000 pokojnika, od kojih su mnoge kosti dijelom dekoracija i namještaja kapele. Nastavak razgleda povijesnog središta grada, Crkve Svete Barbare, najljepše gotičke crkve u Češkoj, Crkve sv. Jakova, Isusovačko učilište, Hradek - stara gotička utvrda s jedinstvenim srednjovjekovnim rudnikom srebra. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, povratak do hotela u Pragu. Nakon kraćeg slobodnog vremena predlažemo organizirani odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (doplata). Noćenje u hotelu.
4. dan - PRAG - ČEŠKI KRUMLOV - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Na povratku ćemo posjetiti Češki Krumlov, prekrasni srednjovjekovni grad pod zaštitom UNESCO-a okružen rijekom. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.Organizator putovanja-Kompas d.d.turistička agencija
UKLJUCENO - prijevoz autobusom prema programu - 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* - razglede prema programu - pratitelja na putovanju - jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

NIJE UKLJUCENO - doplatu za jednokrevetnu sobu 300 kn - poludnevni izlet u Kutnu Horu 110 kn (prijevoz + ulaz u kosturnicu, plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih) - večeru u pivnici 130 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih) - večeru na brodu 150 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 30 prijavljenih) - ulaznice za objekte koji se posjećuju (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE
DoplateCijena
Doplata za jednokrevetnu sobu 300,00  Kn  
Večeru u pivnici 130,00  Kn  

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!